Stier Pincészet

Stier Pincészet

Borászatunk a 2015. évben lépett a megújulás útjára. A piaci igényekhez igazodva egy technológiai és kapacitásfejlesztést hajtottunk végre, ezzel együtt az új irányvonalak kijelölése is megtörtént. A korábbi évek tapasztalatai alapján úgy gondoljuk, hogy a térség kivételes adottságait kihasználva csakis a minőségre való szüntelen törekvésünk vezethet sikerre. Hiszünk benne, hogy gondos munkával és szakértelemmel, évről évre olyan szortimentet tudunk megalkotni, aminek köszönhetően fogyasztóink számára a „Stier” márkanév nem csak egyedi jellegzetességekkel bíró borokat, de a garantált minőséget is jelképezi egyben. Ennek érdekében a modern technológiai eljárások lehetőségeit kihasználva, a térségi hagyományokat szem előtt tartva borainkat csakis első osztályú alapanyagokból állítjuk elő.

A borászat kapacitásfejlesztést követő éves előállított bormennyisége megközelítőleg 70000 palack, amelynek 65 %-a fehér és rozé, 35%-a vörösbor. Az egyes fajtaborok és házasítások az évjárati adottságokhoz igazodva, a villányi eredetvédelmi rendszer minősítési kritériumainak megfelelően classicus, premium és super premium kategóriákban készülnek. Bár számunkra a legfontosabb szempont vásárlóink elégedettsége, mégis örömmel konstatáljuk, hogy termékeink rendszerint megállják helyüket a szakmai közönség előtt is. Helyi, régiós és országos borversenyek állandó résztvevői és díjazottjai a pincészetünk által versenyeztetett palackos borok.

A fehérborok közül Sauvignon blanc, Olaszrizling, Chardonnay és Hárslevelű fajtaborként találhatók meg, amelyek lendületes, gazdag íz világú, markáns savú alapját a speciális adottságú siklósi szőlők adják. Fehér és rozéházasítási alapokból készülnek a „Cimbora” gyöngyöző borok, amelyek a fiatalos, friss és vibráló borokat kedvelők számára nyújtanak különleges élményt. A jól strukturált, testes vörösborokból Villány egyedi jellemvonásai tükröződnek vissza. A nagy francia fajták (Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc) mellett Portugieser és Kékfrankos is a repertoár részét képezik. A fajtákhoz illesztett optimális hordóhasználat kellemes fás fűszerekkel egészíti ki a mély vörösborok egyedi zamatát. A pincészet bordeaux-i stílusú házasítása a Birtokbor, amiben nem csak a fajták egyedi jellege, hanem a borász szellemisége is megmutatkozik. A Villányi borvidék új vezérterméke a Villányi franc, amelyet pincészetünk is különös gonddal kezel.

Stier Merlot
2015

palack: 5.290 Ft  3.990 Ft -1+
  kosárba
Széchenyi 2020