Rubin Borászat

Rubin Borászat

A Rubin Borászat – Rubin-Agro Kft. 2013-ban indult hobbiból és a bor iránti szeretetből táplálkozva, mely oly módon fejlődött hogy napjainkban már kereskedelmi mennyiségű palackozás folyik pincészetünkben és csapatunk, területeink folyamatosan bővülnek és terjeszkedünk a környéken.

Balatonkeresztúron vagyunk megtalálhatóak, Balatonboglári Borvidék egyik gyöngyszemeként, mely Somogy megye borparadicsoma Dél-Balatonon. Borászatunk a kezdetektől az ökológiai szőlőtermesztés előírásai szerint, fenntartható módon termeli szőlőit. Úgy a borászat, mint a szőlészet bio tanúsítvánnyal rendelkezik.

Szőlőink közel 5 hektár területen helyezkednek el, melyek gondos odafigyeléséért Subosits Tamás bioborász felel és irányítja tulajdonos társaival a céget. A mögötte álló csapatunk folyamatosan bővül és roppant családias környezet alakult ki a fiatal pincészet mindennapjaiban. Telepített szőlőfajtáink: Olaszrizling, Chardonnay, Irsai Olivér, Zöld Veltelini, Feketelányka, Merlot, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos.

Célunk, hogy minél több bor fogyasztóhoz eljuttassuk ezeket a helyi kincseket és bekerüljünk a köztudatba és minél több borimádó megismerje lelkes munkánk gyümölcseit. Már az első 2017-es kereskedelmi forgalomba hozott palackozásunk nagy sikereket ért el. Számos borversenyen indulójaként boraink arany és ezüst minősítésű kitüntetésben részesültek.
A Rubin pincészet bio borokat állít elő, aminek az átállási időszakát tölti több vásárolt területünk és maga a pincészet is. A teljes termelési és feldolgozási folyamataink, kezdve a szőlőtőkék művelésétől a szőlő feldolgozásán át a palackozásig már most megfelel a biogazdálkodás követelményeinek és a Biokontroll Hungária folyamatos ellenőrzés alatt tartja ezt. A bioborászat minősítés megszerzéséig azonban el kell telnie az előírt 3 évnek. Kitartásunknak és szorgalmunknak köszönhetően – szerintünk – ez már csak formaság.

Ez önmagában egy innovatív módszer, hiszen csak fedőszerekkel permetezünk, nincs felszívódó szer használat, így borainkban csak a szőlő zamata érezhető! 3 éven belül igyekszünk teljes mértékben a holdnaptár szerint gazdálkodni és átállni a biodinamikus borok előállítására. Ilyen pincészet nem sok van az országban, így termékeink igazi különlegességnek számítanak a piacon. 2019-es kínálatunkban narancsbor előállításán munkálkodik csapatunk, és egy Olaszrizlinggel is készülünk, amit Balaton Bornak szánunk. Illetve fontos tartjuk a magyar hagyományokat, ezért két kárpát-medencei fajtát: a fekete leánykát és a csókaszőlőt tervezzük felkarolni és telepíteni területeinkre a közeljövőben, ezzel is tovább bővítve borkínálatunkat.

Széchenyi 2020