Havas & Tímár Franom Hordóválogatás 2017

Havas & Tímár Franom Hordóválogatás
2017


bor típus: Vörös
szőlőfajta: Cabernet Franc
jelleg: Száraz
kiszerelés: 750ml


Csak kiemelkedő évjáratokban készítik!
A fenolosan teljesen érett, barna maggal rendelkező, egészséges gyümölcs kerülhetett a szüretelőládákba. A pincéhez szállítás után kíméletesen feldolgozták. Az erjesztés nyílt tartályban, kézi csömöszöléssel, alacsony hőfokon 22-23 Co-on, 5 hét alatt ment végbe. A folyamat közben az almasav bontást is elvégezték. Préselést követően, az újbort ülepítették és gravitáció segítségével fejtették a színbort hordóba. A 21 hónapos érlelést követően választották ki a három legszebb hordóval, ami egy másodtöltésű és kető új barrique volt. Szüretlenül palackozták, amit forgalomba hozatal előtt két év érlelés követett.

Széchenyi 2020